Het ‘Nieuwe Generatiekantoor’ Transformatie management Geschiedenis van Kantoren Waarom ‘De Kantoortuin’ ongezond is. Toekomst 'nieuwe generatie' kantoren ‘Ingrediënten’ Toekomstbestendige kantoren. 'Referenties' Nieuwe Generatiekantoren Contact
klachten comfort-van-de-werkplek

DE OPEN KANTOORTUIN, COMFORT VAN DE WERKPLEK EN NGK.

De akoestiek laat bij veel kantoren te wensen over. Vanuit de werkgevers wordt er weinig aandacht geschonken aan het implementeren van nieuwe werkplekken. Ongeveer 10% van de werknemers geeft aan bij het ontwerpen van hun kantoorinrichting rekening te houden met de akoestiek. Dit is een heel laag percentage, terwijl ruim 55% van de werknemers de geluidshinder wel eens heeft aangestipt.

” 24% van werknemers in Nederland ervaart binnenklimaat op kantoor als ‘onprettig’

Aldus onderzoeksinstituut TNO.

Tegen de helft van de gevallen die aangekaart zijn is er actie op ondernomen. Dit is jammer, omdat geluidsoverlast concentratieproblemen en stress met zich meebrengt, en op de lange duur een negatief effect heeft op de gezondheid van medewerkers.

In onderzoek is aangetoond dat mensen die in langer dan 3 uur aan ‘kantoorgeluiden worden blootgesteld een verhoogd adrenaline level hebben.

‘24% van de werknemers in Nederland ervaart het binnenklimaat op hun werk als ‘onprettig’ en 32% is van mening dat de temperatuur slecht te regelen is.’ Aldus onderzoeksinstituut TNO.

Meer weten?

Antwoord op de klacht;
Nieuwe Generatiekantoor aan het woord

Een comfortabele werkplek we kunnen het allemaal wel definiëren: goede verlichting, goede ventilatie en een goed klimaat. Maar ook een plek waar je je goed kan concentreren, zonder geluidoverlast en waar je weinig visuele afleiding hebt. 

De eerste fysieke eisen zijn over het algemeen goed verzorgd. De andere meer mentale eisen zijn minder goed geregeld. Zeker in een kantoortuin geldt dat het kantoorconcept prevaleert boven de individuele wensen van een medewerker. Klagen over concentratieverlies wordt dan weggezet als zeuren. Je kan je niet aanpassen.

NGK heeft aandacht voor de ‘zachte’ wensen van de individuele werknemer. Kantoren op onze manier ingericht halen bewezen de hoogste waardering.

Wilt u meer weten over Nieuwe Generatiekantoor?
Lees hier!

Liever telefonisch contact of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op! 0174 29 50 10

Nieuwe Generatiekantoor
Werkt. Leeft. Ademt.