Het ‘Nieuwe Generatiekantoor’ Transformatie management Geschiedenis van Kantoren Waarom ‘De Kantoortuin’ ongezond is. Toekomst 'nieuwe generatie' kantoren ‘Ingrediënten’ Toekomstbestendige kantoren. 'Referenties' Nieuwe Generatiekantoren Contact
klachten flexibele-werkplekken

DE OPEN KANTOORTUIN, ACTIVITY-BASED INRICHTEN EN NGK.

”Ik moet eerlijk toegeven dat het mij zélf deze zomer ook niet helemaal lukte me los te rukken van mijn werk. Dat kwam door een Britse studie die ik op Twitter zag langskomen waaruit bleek dat mensen met een flexbureau jaarlijks gemiddeld twee weken (!) kwijt zijn met het zoeken naar een werkplek – huilen”

Het probleem van de kantoortuin is reëel. De oplossing is alleen niet altijd het flexkantoor, zo blijkt uit onderzoek van promovendus Christina Wessels van Rotterdam School of Management.

Wessels deed onderzoek naar het effect van een ‘activity-based workplace’ op de productiviteit. Met andere woorden: wat levert een kantoor met flexibele werkplekken, stilteruimtes en sociale ruimtes op?

”Het probleem van de kantoortuin is reëel. De oplossing is alleen niet altijd het flexkantoor,

aldus promovendus Christina Wessels van Rotterdam School of Management.

Om dat te onderzoeken, volgde Wessels twee groepen werknemers van een groot kantoor dat werd heringericht. De ene groep kreeg vaste plekken, de andere groep ging werken met flexibele plekken en zones afgestemd op bepaalde taken.

In de praktijk bleek dat de groep die in flexibele zones ging werken, terugviel op oude gewoontes. Flexplekken werden langzaam geclaimd.

Waarom? ‘Vaak zeiden werknemers dat ze al die flexibiliteit helemaal niet nodig hadden omdat ze niet zoveel verschillende taken hadden. Ook wilden ze vaak weer naast bepaalde collega’s zitten’.

Activiteit-gerelateerde werkplek

De flexibele werkomgeving biedt werknemers werkplekken die afgestemd zijn op een bepaalde activiteit. Hiervan zouden medewerkers profiteren in termen van bevlogenheid en prestaties, is de gedachte. Anca Gosselink van het Center for People and Buildings wil dat graag nuanceren. ‘Flexibel werken kan slagen, maar er zijn veel factoren die bepalen of het een succes wordt.’ Ze verwijst daarmee naar de studie Flexible Working Practices van Christina Wessels uit 2017. Uit onderzoek blijkt dat de ervaringen zowel positief als negatief zijn en in veel gevallen zelfs geen enkel effect valt aan te tonen.

Activity based houdt te weinig rekening met sociale en psychologische factoren, meent de promovendus. ‘Als je als bezoeker in zo’n kantoor komt, zie je veel vrije plekken, maar als je in gesprek gaat met de gebruikers dan zeggen ze: ‘ja, maar wacht even, op die plek zit collega x altijd en misschien komt hij zo wel terug. Hij vindt het niet fijn als daar iemand anders zit.’’

Maar als zoveel kunst- en vliegwerk nodig is om de nadelen van de flexplek op te vangen, met concentratiecockpits, stilteschermen, bibliotheekregels en meditatiewandelingen, is het ouderwetse kantoor dan niet beter? Zijn werknemers niet gewoon massaal in een opzichtige bezuinigingsoperatie getrapt?

De gedachte van activity based working is dat mensen een plek in het kantoor zoeken dat het beste past bij hun activiteit. Dat is een fabeltje.

Onlangs voerde de heer Hoendervanger samen met het Center for People and Buildings een enquête uit bij zeven kantoorgebouwen (van overheden, banken en onderwijsinstellingen). Uit de antwoorden van 3.200 respondenten bleek dat slechts 4 procent van de medewerkers dagelijks meerdere keren van plek wisselde.

Meer weten?

ANTWOORD OP DE KLACHT;
Nieuwe Generatiekantoor aan het woord

Activity-based inrichten ook wel activiteit-gericht huisvesten (AGH) genoemd, gaat uit van het idee dat je de werkplek zoekt die bij je activiteit hoort. Dus een overlegje met je collega? In een gezellig zitje en niet aan je bureau.
Langdurig bellen? In een concentratieruimte en zeker niet aan je bureau waar je anderen stoort!

Dat is het uitgangspunt: werken valt uiteen in administratie, concentratie en ontmoeten. Maar de praktijk is weerbarstiger. In werkelijkheid loopt alles door elkaar. Als je collega met een vraag aan je bureau komt blijf je zitten.

Bij een telefoontje pak je niet je laptop op om al pratend naar een belcel te zoeken. En als je terugkomt uit een vergadering loop je terug naar ‘jouw’ bureau. Dat is normaal menselijk handelen.

Wilt u meer weten over Nieuwe Generatiekantoor?
Lees hier!

Liever telefonisch contact of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op! 0174 29 50 10

Nieuwe Generatiekantoor
Werkt. Leeft. Ademt.