Het ‘Nieuwe Generatiekantoor’ Transformatie management Geschiedenis van Kantoren Waarom ‘De Kantoortuin’ ongezond is. Toekomst 'nieuwe generatie' kantoren ‘Ingrediënten’ Toekomstbestendige kantoren. 'Referenties' Nieuwe Generatiekantoren Contact
klachten thuiswerken

DE OPEN KANTOORTUIN, THUISWERKEN EN NGK.

Voordat de coronacrisis begon was het thuiswerken al bezig aan een opmars. Voor de pandemie was dit ongeveer 30%. In de afgelopen tijd heeft onderzoeksbureau Gartner wereldwijd managers en medewerkers ondervraagt. Hun verwachting is dat ongeveer 50 procent van alle werkenden na de pandemie een deel van de tijd zal thuiswerken.

” Thuiswerken is een blijvertje!?

In een onderzoek van Gallup in het begin van dit jaar lieten zij zien dat een goede mix tussen thuis en op kantoor werken de betrokkenheid van medewerkers verhoogt. Dat leidt tot hogere productiviteit, lager ziekteverzuim en lager personeelsverloop.

In de afgelopen tijd lees je vaak in de kranten ‘Thuiswerken is een blijvertje’. Is dit wel zo?

Als werknemers na de coronacrisis meer dan twee dagen extra vanuit huis gaan werken zal dit mogelijk op de lange termijn leiden tot extra kosten voor de werkgevers. De extra kosten zit onder andere in het effect van minder samenwerken.

Thuiswerkers werken ook met elkaar samen, maar het is minder effectief. Thuis werken zorgt op de langere termijn voor een minder grote betrokkenheid met de organisatie. Door het thuiswerken raken medewerkers geïsoleerd wat eenzaamheid en stress met zich meebrengt.

De kosten kunnen oplopen van 375 miljoen tot anderhalf miljard euro. Werkgevers kunnen wel maatregelen nemen om de risico’s van thuiswerken, en dus de kosten, te beperken. Aldus recent onderzoek van PwC.

…maar je kunt kosten en baten niet zonder meer tegen elkaar afzetten

‘Er is zeker een deel dat vaker dan voor corona thuis wil blijven werken aan taken waar concentratie voor nodig is. Een groter deel geeft nog steeds de voorkeur aan werken op kantoor’, zegt Rianne Appel.

Meer weten?

ANTWOORD OP DE KLACHT;
Nieuwe Generatiekantoor aan het woord

Aan het begin van de coronacrisis wisten enkele zelfbenoemde experts het al te voorspellen: thuiswerken wordt het einde van het kantoor. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en zijn we hier genuanceerder over gaan denken.

Eenzaamheid, het gemis van collega’s, en het gebrek aan teamspirit zijn zomaar enkele barsten in dit euforisch ideaal. Wat te denken van medewerkers die klein behuisd zijn of kleine kinderen thuis hebben? En is de opmars van Agile-werken ook plotseling gestopt?

De toekomst is onzeker. De komende jaren zullen we moeten uitvinden wat de beste manier van huisvesten is. We zullen echt nog wel een keer van koers veranderen. Daarbij is een flexibel inrichtingsconcept noodzakelijk. Noem het ‘Quick Response Units.

Nieuwe Generatie kantoren kunnen bij uitstek voldoen aan veranderende inzichten.

Wilt u meer weten over Nieuwe Generatiekantoor?
Lees hier!

Liever telefonisch contact of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op! 0174 29 50 10

Nieuwe Generatiekantoor
Werkt. Leeft. Ademt.