Het Transformatie management Geschiedenis van Kantoren Waarom Toekomst 'nieuwe generatie' kantoren 'Referenties' Nieuwe Generatiekantoren Contact
kantoren polikliniek-van-de-toekomst

MUMC+

Opdrachtgever: Maastricht Universitair Medisch Centrum MUMC+

Op zoek naar een visie voor de werk- en leefomgeving voor de medewerkers van de polikliniek van de toekomst Maastricht UMC (ism. Center for people and buildings)

Een polikliniek is een soort bedrijfsverzamelgebouw. Een verzameling van behandel- en onderzoekkamers, wachtruimtes, kantoren en dergelijke. De vormgeving, inrichting, grootte en aantal van die ruimten hangt sterk af van de individuele wensen van de doctoren.

‘De uitkomsten zijn vastgelegd in een conceptplattegrond die maar liefst 50% kleiner uitpakte dan gebruikelijk’

Aldus Nieuwe Generatiekantoor

De vraag van het MUMC+ aan ons was om te onderzoeken of een uniforme polikliniek mogelijk was. Een kliniek waar voor alle vakdisciplines een en dezelfde behandelkamer is die door alle artsen gebruikt kan worden. Daaraan gekoppeld kantoorruimtes waar alle niet-medisch personeel kan werken op basis van Activiteit Gerelateerd Huisvesten.

Het Nieuwe Generatiekantoor heeft samen met artsen en ondersteunend personeel in een aantal sessies alle handelingen en werkzaamheden in een ruimtelijk schema vastgelegd. Vervolgens is middels een open bevraging onderzocht welke verrichtingen en acties gelijk zijn aan de andere vakdisciplines. Die uitkomsten zijn vastgelegd in een conceptplattegrond die maar liefst 50% kleiner uitpakte dan gebruikelijk.

Wilt u meer weten over Nieuwe Generatiekantoor?
Lees hier!

Liever telefonisch contact of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op! 0174 29 50 10

Nieuwe Generatiekantoor
Werkt. Leeft. Ademt.