Het ‘Nieuwe Generatiekantoor’ Transformatie management Geschiedenis van Kantoren Waarom ‘De Kantoortuin’ ongezond is. Toekomst 'nieuwe generatie' kantoren ‘Ingrediënten’ Toekomstbestendige kantoren. 'Referenties' Nieuwe Generatiekantoren Contact
klachten goedkoop-of-duurkoop

DE OPEN KANTOORTUIN, GOEDKOOP OF DUURKOOP EN NGK.

‘Het drukke open kantoor is het duurste kantoor dat er is’

Japke-d. vraagt door;

Drukke, open kantoortuinen met veel prikkels en afleiding lijken misschien goedkoop voor werkgevers, maar zijn dat juist niet, hoorde Japke-d. Bouma van een neuropsycholoog.

Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat de drukke, open kantoortuin met te veel mensen in dezelfde ruimte superongezond is. Zo sprak ik al met een neuropsycholoog die zegt dat dergelijke kantoren slecht zijn voor je brein, met een gebouwenonderzoeker die zegt dat je niet te veel mensen op een kluitje moet zetten en met een geluidsexpert die zegt dat lawaai op je werk je ziek maakt. Maar ja, voor werkgevers is zo’n kantoortuin wel lekker goedkoop dacht ik altijd, dus ‘logisch’ dat ze er zijn.

De drukke open kantoortuin is juist duur!

„Ja, sterker nog, ik noem dat het duurste kantoor dat er is. Uit allerlei onderzoeken blijkt dat het aantal ziekmeldingen er bijvoorbeeld dramatisch hoger ligt dan in kantoren waar mensen minder op elkaar zitten. In een Deens onderzoek zag ik dat dit zelfs tot 62 procent kan oplopen.”

Word je nou asocialer of gezonder van de open kantoortuin?

„Hoho, ik moet nu even de wetenschapper spelen hoor, want wat bedoel je precies met ‘open kantoor’?

Ik bedoel de kantoortuin met veel te veel werkplekken per vierkante meter, slechte akoestiek en flexplekken – de intensieve menshouderij.

„Ah, ja, dat is helder en herkenbaar. Wij hebben studies gedaan waaruit bleek dat in dergelijke kantoren gemiddeld één verstoring per minuut plaatsvindt; iemand die iets laat vallen, iemand die langsloopt of praat, echt desastreus! Heel veel mensen presteren daardoor slechter en sommigen vallen erdoor uit.”

Is er een kantoor dat wél werkt? Ja, dat zijn kantoren met voldoende privacy, voldoende overlegplekken, zones waar je stil kunt werken.

Mevrouw Japke d Bouma in een interview met de heer Tigchelaar.

Dat veel bedrijven anno 2019 nog steeds kiezen voor een kantoortuin is vaak een kwestie van kostenbesparing. Hoe dichter je werknemers op elkaar zet, hoe minder ruimte je immers nodig hebt. Maar wat goedkoop lijkt, is in dit geval juist vaak duurkoop. ‘Uiteindelijk is een open-office het duurste kantoor wat er is,’ zegt Tigchelaar. ‘De productiviteit van je werknemers vertraagt en je hebt meer ziekte uitval. Daar hangt een prijskaartje aan.’

Meer weten?

Antwoord op de klacht;
Nieuwe Generatiekantoor aan het woord

„Veel mensen weten dat een open kantoortuin waar veel mensen bij elkaar werken super ongezond is. Een bepaald deel van het aantal kantooreigenaren die nog beginnen aan een open kantoortuin lijken toch de inhoud van alle klachten die voortkomen uit deze manier van werken niet te begrijpen.

Zoals de heer Tichelaar op de vraag van mevrouw Bouwma ‘Is er een kantoor dat wel werkt.’ antwoord met ‘Ja, dat zijn kantoren met voldoende privacy. Voldoende overlegplekken en zones waar je stil kunt werken’ is het des te belangrijker dat dit bij kantooreigenaren goed bekend is.

Het ‘Nieuwe Generatiekantoor’ voorziet daarin. Privacy heeft in de inrichtingsmethodiek van NGK de hoogste plaats.

Bewust! om medewerkers weer goed te kunnen laten functioneren door de juiste privacy.

Dát is Nieuwe Generatiekantoor!

Wilt u meer weten over Nieuwe Generatiekantoor?
Lees hier!

Liever telefonisch contact of wilt u een afspraak maken?
Neem contact op! 0174 29 50 10

Nieuwe Generatiekantoor
Werkt. Leeft. Ademt.